Jump to content
Sign in to follow this  
CAZIN.NET Forum ;)

U subotu 06.04. 2013 obilježavanje godišnjica četa Prošići, Stijena i Polje

Recommended Posts

U znak sjećanja na početak aprila 1992. godine , kada su u Prošićima, Polju i Stijeni izvršena prva postrojavanja četa, sutra će prigodnim programima biti evocirane uspomene na te dane i prvi organizirani otpor agresoru.

I ove su se godine u Prošićima, Stijeni i Polju potrudili da prigodnim programima i svečanostima obilježe godišnjice formiranja četa Teritorijalne odbrane Prilika je ovo prije svega za podsjećanje na prve dane otpora agresoru i učešće mještana u odbrani ovih krajeva, te izražavanje zahvalnosti svima koji su dali svoj doprinos.

U Mjesnoj zajednici Stijena obilježavanje je počelo danas, učenjem tevhida , a biće nastvaljen sutra u 10 sati kada počinje već tradicionalni nogometni turnir veterana. Oficijelni dio svečanosti počinje u 16 sati kod Osnovne škole Stijena , a kulturno-umjetnički program najavljen je za 18 sati. Treba naglasiti kako je Odlukom Općinskog vijeća Cazin 7. april, dan formiranja čete, uvršten i u kalendar značajnih datuma u općini Cazin, a ovo je ujedno i dan Mjesne zajednice Stijena.

I u Mjesnoj zajednici Polje pripremili su za sutra cjelodnevni program obilježavanja godišnjice formiranja čete Polje. Program obilježavanja 21. godišnjice počeće polaganjem cvijeća i učenjem fatihe na spomen ploči šehidima Mjesne zajednice Polje, te obilaskom spomen sobe. Potom će biti proučen tevhid šehidima, a u 13.30 najavljen je zajednički ručak sa porodicama šehida. Druženje mještana i bivših pripadnika Armije RBiH uz bogat kulturno-umjetnički program planirano je u 18 sati u prostorijama škole Polje.

Sličnim sadržajima i prigodnim programom sutra će biti obilježen i godišnjica prvog postrojavanja čete Prošići.

RTVcazin.ba[url=http://www.cazin.net/cazin/47226-u-subotu-06-04-2013-obiljezavanje-godisnjica-ceta-prosici-stijena-i-polje.html]Pogledaj cijeli članak[/url]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Forum Statistics

  • Total Topics
   24,065
  • Total Posts
   378,361
×