Jump to content
Sign in to follow this  
CAZIN.NET Forum ;)

VIDEO / Cirkus u Banovićima i Cazinu: Sumnjivi motivi sudaca

Recommended Posts

Suđenje u bh. fudbalu odavno je na niskim granama. Potvrdili su to glavni i pomoćni suci na utakmicama prošlog kola Prve lige FBiH koji su u Banovićima i Cazinu donosili smiješne odluke koje su direktno utjecale na rezultat. Definitivno je u gorem položaju bilo Jedinstvo koje je glavni sudac utakmice Milan Strukar odlučio poslati kući bez ijednog osvojenog boda, i to iz samo njemu poznatih razloga.

Sve je počelo crvenim kartonom kojeg je dao šefu struke Mehmedu Janjošu, kojeg je udaljio sa klupe Jedinstva, da bi u drugom poluvremenu, tačnije u zadnjih 5 minuta, napravio toliku farsu da je u pitanje došla regularnost same utakmice. Igrala se 85. minuta kada igrač Banovića pada nakon skoka, da bi Strukar potom pokazao na bijelu tačku, i nekom "čudnom" odlukom pokazuje direktan crveni karton Kovačeviću. Sve se to odigralo 5 minuta prije kraja pri rezultatu 0:0. Budućnost, koja se inače bori za opstanak, zabija gol za 1:0, da bi potom direktan crveni, dobio i Renail Hušić, nekadašnji kapiten cazinske Krajine. Međutim, i on je napustio teren bez opravdanog razloga, piše NKJedinstvo.com. Budućnost, koje je u tom trenutku igralo protiv golmana i 8 igrača Jedinstva, zabija još dva gola za konačnih 3:0.

Zanimljivo je kako nijedan od crvenih kartona, izuzev onog prvog, koji je izazvao najviše polemike, nije prikazan u službenom videoizvještaju 19. kola Prve lige FBiH. Cenzura ili ne, prosudite sami.

U Cazinu se također odigrala utakmica u kojoj je Bratstvo bez sumnje bila bolja ekipa, te je slavila sa visokih 3:0. Međutim, u pitanje se također dovodi motiv pomoćnog suca koji je pri rezultatu 0:1 i terenskoj inicijativi Krajine koja je tražila izjednačenje, pušta Mujkića da sam izađe na golmana iako je vidno bio barem jedan metar u ofsajdu. Mujkić je iz te situacije zabio za 0:2 i tako srušio sve nade Krajini da u toj utakmici može doći do barem boda. Sve se to odigralo pred očima pomoćnog suca.

Da li su krajiški klubovi mogli bolje proći u ovom kolu, ne znamo, ali jedno je sigurno. Jedinstvo je pri rezultatu 0:0 u 85. minuti pet minuta dijelilo do boda koje bi im donijelo veliki napredak u borbi za opstanak u kojoj se nalazi i Budućnost, a Krajina je pri rezultatu 0:1 napadala, imala inicijativu i kada se utakmica lomila, dogodio se neregularan pogodak kojim se sve okončalo...

Pogledajte video.[url=http://www.cazin.net/cazin/47115-video-cirkus-u-banovicima-i-cazinu-sumnjivi-motivi-sudaca.html]Pogledaj cijeli članak[/url]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Forum Statistics

  • Total Topics
   24,065
  • Total Posts
   378,361
×