Dobro došli na Cazin.NET Forum
![]() |
Dobro došli na Cazin.NET Forum , kao i kod većine online zajednica i ovdje se morate registrirati da biste vidjeli poruke u našoj zajednici, ali ne brinite se, to je jednostavan, besplatan proces koji zahtijeva minimalno informacija. Iskoristite mogućnost i odmah, Registriraj se ili Logiraj se.
Kao član nećete više vidjeti ove poruke a imat ćete slijedeće pogodnosti:
|
cazin.net kolumne
Objavljeno 13 November 2011 - 15:21

POPULARNA PORUKA!
Koliko god covjek birao termin kako nebi uvrijedio nikog, nakon citajuci kolumnu "Kad dodje babo iz Slovenije" covjek ne moze vjerovati da to pise "cazin.net" hajde, da pored ove domene stoji geocities, ili bar .ws , shvatio bi covjek o cemu se radi, medjutim, ne razumijem kako sebi mozete dopustiti da se ovakvi i slicni postovi nalaze na vasoj web stranici. Da nebi ko shvatio da prigovaram ovom "seljackom" rukopisu, ma ne.. to je najmanji problem. Od psovke do..
uh.
Muhammed sallallahu alejhi ve sellem
Objavljeno 13 November 2011 - 17:33
Tako da se sad desava jedna transformacija. Pa i ovi ostali kolumniste mogli bi malo poraditi na svom smjeru pisanja..
Razumijem da DLZ puca po savovima po pitanju omladine i ovog kulturocida sto se desava, ali imaju efikasnije metode i nacini prenosenja poruka (gdje plod ubiremo nakon kojeg desetljeca samo danas narod nema vremena cekati... )
Ali to nije najveci problem cazineta d.o.o
Objavljeno 13 November 2011 - 18:55
Objavljeno 13 November 2011 - 23:37
Ne pisete tu nista jedno desetljece jer nemate nekve koristi (€) nego iz zasjede ko cetnici
Mah ovaj forum je svakako previse privatizirano izkompleksiran tako da me ovo nista ne cudi!!!
Objavljeno 13 November 2011 - 23:40
Objavljeno 14 November 2011 - 00:25
Angel of Death, datum 13 November 2011 - 18:55 , kaže:
Ja sam isto komentirao na facebooku.
šteta je što cazin.net ne dopušta da se komentiraju sami postovi.
Meni je taj tekst bio odvratan i tako loše nastrojen jer kakvog ja iskustva imam kad gledam naše ljude i njihovu djecu koji su vani - oni su većinom puno odgovorniji i radišniji od naših ljudi. Naravno mi promatramo kroz prizmu kad dođu na odmor i koriste svoje slobodno vrijeme da uživaju kako oni hoće.
Jako jako jako pretenciozan tekst koji je totalno neargumentiran.
Samo cazin.net ima pravo objavljivati šta hoće - a valjda imaju i neku računciu likeova, sharanja i slično .... recimo vidim da su kod nas tekstovi gospodina alagića jako popularni. Meni su lično neukusni, loši i populistički...ali očito to kod nas prolazi - kao i ovi tekstovi od ovog koji je ovo pisao. šta da kažem...očito nam je i to signal kakvo nam je društvo. Drago mi je da ima ipa nekih koji misle isto kao ja:)
Hope, it is the quintessential human delusion, simultaneously the source of your greatest strength, and your greatest weakness.
Objavljeno 14 November 2011 - 09:51

ღ Mehmed & Nail ღ
இڿڰۣ-ڰۣ—

"Imati dijete znači kako ni u jednom dijelu tog puta jednostavno ne možeš zamisliti da ga je moguće voljeti više nego ga već voliš, jer se sav topiš od ljubavi, voliš koliko uopće ljudsko biće može voljeti, a onda zapravo shvatiš, da voliš ga jos i više."
Objavljeno 14 November 2011 - 18:27
RECI NE TURBOFOLKU!!!
Objavljeno 14 November 2011 - 18:44
Forum inace mjesto gdje svatko moze reci svoje misljenje i oni nerazumni imati priliku procitati sta pametno.
Dijeliti i siriti shvatanja i vidike. Mjesto da im je ovo udarni dio pisanja jer je stvarno potrebno mladim dosta toga..
Ali eto glupi komentari odvlace pozornost (samo radi prokletog klikanja po stranici radi statistike)
Nas mentalitet je za plakanje!
Objavljeno 14 November 2011 - 20:54
ZeroStyle, datum 14 November 2011 - 18:27 , kaže:
Objavljeno 14 November 2011 - 21:23
Objavljeno 14 November 2011 - 22:43
Angel of Death, datum 14 November 2011 - 20:54 , kaže:
To nisam znao mada cisto sumnjam, nije ona prvi slucaj i sad bas ministarstvo njoj odobrilo.O to njenoj muci necu jer to nije tema ove rasprave a imao bih stosta napisati.
RECI NE TURBOFOLKU!!!
Objavljeno 14 November 2011 - 22:45
Objavljeno 14 November 2011 - 23:11
cincilator, datum 14 November 2011 - 22:45 , kaže:
Vrijeme da skontate da opstine ne otvara fabrike i ostala radna mjesta.Znaci ako ima kakva fima ona je drzavna jer ja jos nisam cuo za opcinsku firmu.Druga stvar je ta da se mi moramo bazirati na poljoprivredu, a u Cazinu i opcenito Bosni niko nece da bude "seljak".Kad nekom kazes de probaj sta posaditi pa vidi kako ide on kaze neka nek to neko drugi radi da je meni u kakvu firmu ovo ono...Znam dosta ljudi koji su probali sa malinama, krastavcima, kupusom, jabukama i zaradjuju dosta para a sve sto uberu se i proda i tu si opcinski i kantonalni poticaji.Znaci moze se zaraditi samo sto niko nece da proba
RECI NE TURBOFOLKU!!!
Objavljeno 14 November 2011 - 23:15
Objavljeno 15 November 2011 - 00:12
ZeroStyle, datum 14 November 2011 - 22:43 , kaže:
Objasni mi molim te zašto bi ijednoj mladoj osobi zabranio pravo na školovanje? Pretpostavljam da tebe više škaklji to iz koje je ona familije nego ovo drugo, ali to uopce nije tema.
Dakle zaboravi sad na ovaj slučaj. Zašto bi ti ijednoj mladoj osobi zabranio pravo na školovanje? Zbog djeteta? Smatraš takav zakon pravednim?
Strašno razmišljanje ... ustvari zastrašujuće!
ZeroStyle, datum 14 November 2011 - 23:11 , kaže:
Ima tu istine, ali nije to tako lako. Zbog politike u BiH i nedostatka slobodnog (ali pravog slobodnog ne ovog kvazi-slobodnog) trzista jako je tesko pokretati prave investicije. Vjeruj ti meni da je poljoprivreda toliko profitabilna koliko ti govoriš do sad bi već regionalni veliki igrači - agrokor, nectar i slicni se borili za našu zemlju - ali to nije tako. Upravo zbog politike i poreza i doprinosa i nefleksibilnog trzista rada, administracije, infrastrukture itd itd itd...
Samo treba osluškivati tržište...da je nešto tako profitabilno vjeruj svi bi htjeli dio kolača. Kao što su srbi se nedavno bunili protiv prodaje telecoma i kad je onda izlistan na prodaju niko se nije javio - ispade da "zlatna koka" nije tako zlatna.
Treba raditi to se slažem, ali treba ljudima dati SLOBODU da rade, a ne tlačiti ih državnom represijom.
A sloboda proizlazi i iz slobodnog obrazovanja koje bi ti kako vidim ukinuo za neke...
Hope, it is the quintessential human delusion, simultaneously the source of your greatest strength, and your greatest weakness.
Objavljeno 15 November 2011 - 12:41
http://www.cazin.net...emljista-u-bih/
uživajte...
Citat
Ova tema je uređena od Dobar_Los_Zao: 15 November 2011 - 12:42
Objavljeno 15 November 2011 - 14:00
Incubus, datum 15 November 2011 - 00:12 , kaže:
Dakle zaboravi sad na ovaj slučaj. Zašto bi ti ijednoj mladoj osobi zabranio pravo na školovanje? Zbog djeteta? Smatraš takav zakon pravednim?
Strašno razmišljanje ... ustvari zastrašujuće!
Ima tu istine, ali nije to tako lako. Zbog politike u BiH i nedostatka slobodnog (ali pravog slobodnog ne ovog kvazi-slobodnog) trzista jako je tesko pokretati prave investicije. Vjeruj ti meni da je poljoprivreda toliko profitabilna koliko ti govoriš do sad bi već regionalni veliki igrači - agrokor, nectar i slicni se borili za našu zemlju - ali to nije tako. Upravo zbog politike i poreza i doprinosa i nefleksibilnog trzista rada, administracije, infrastrukture itd itd itd...
Samo treba osluškivati tržište...da je nešto tako profitabilno vjeruj svi bi htjeli dio kolača. Kao što su srbi se nedavno bunili protiv prodaje telecoma i kad je onda izlistan na prodaju niko se nije javio - ispade da "zlatna koka" nije tako zlatna.
Treba raditi to se slažem, ali treba ljudima dati SLOBODU da rade, a ne tlačiti ih državnom represijom.
A sloboda proizlazi i iz slobodnog obrazovanja koje bi ti kako vidim ukinuo za neke...
Kakve veze ima iz koje je ona familije?Pa nije ni meni tako lose ako cemo vec tako i nema razloga da budem ljubomoran ni 1%.Ali ako su i ostale cure zbog istog razloga prekidale skolovanje zato nebi i ona?Ako je takav zakon onda treba da ga svi postujemo.Zar ne?
Na ovo drugo nemam sta dodati osim da licno znam ovog covjeka sa Konjodora sta drzi "Vrganj" i on daje sednice i sve i garantuje otkup svih proizvoda.Plasman te robe je njegov posao a znam da skoro sve ide vani.
RECI NE TURBOFOLKU!!!
Objavljeno 15 November 2011 - 14:22
Rodjak dole otvorio sa ovim svabom firmu i ovdje ispostava.
Sad ljudi lagano prodase i zvizdu marketima po Austriji, cak njihove stvari dospiju i u Billu koja je najzesci smekator kvalitete pri otkupu..
Rodjak posto ne moze potraznju svu da pribavi na regionu Bosne, cesto kamioni odlaze u Srbiju i Crnu Goru.. Ali naravno svaki mjesec neke glupe opstrukcije i zaustavljanja na (necete vjerovati) nasim granicama..
Ovaj svabo to sve cak i u Rusiju cera i bez problema osim naravno kako to izvesti iz "glupe" Bosne..
Papirologija je toliko glupa da ti je lakse ovdje otvoriti nuklearnu elektranu nego dole neku firmu koja inostrano posluje
Cak se i ovdje novine pune sa komentarima svaba poduzetnika koji svoje milione nisu mogli na miru investirati jer u Bosni svak trazi svoj dio kolaca...
Objavljeno 15 November 2011 - 14:25
ZeroStyle, datum 15 November 2011 - 14:00 , kaže:
Na ovo drugo nemam sta dodati osim da licno znam ovog covjeka sa Konjodora sta drzi "Vrganj" i on daje sednice i sve i garantuje otkup svih proizvoda.Plasman te robe je njegov posao a znam da skoro sve ide vani.
Zasto bi ijedna cura prekidala skolovanje??
Pitao sam te smatras li ti taj zakon dobrim?
Ako je ta cura i njena familija uspjela omoguciti da ona nastavi skolovanje to je po meni uspjeh a ne sramota.
Ne mogu vjerovati da bi iko ogranicavao bilo kome skolovanje - pa ovo je nevjerovatna diskriminacija. Ja nisam ni znao da imamo tako strasan zakon. Znaci oni koji radjaju djecu su neka segregirana skupina ... a svasta i zakona...
scooby-doo, datum 15 November 2011 - 14:22 , kaže:
Rodjak dole otvorio sa ovim svabom firmu i ovdje ispostava.
Sad ljudi lagano prodase i zvizdu marketima po Austriji, cak njihove stvari dospiju i u Billu koja je najzesci smekator kvalitete pri otkupu..
Rodjak posto ne moze potraznju svu da pribavi na regionu Bosne, cesto kamioni odlaze u Srbiju i Crnu Goru.. Ali naravno svaki mjesec neke glupe opstrukcije i zaustavljanja na (necete vjerovati) nasim granicama..
Ovaj svabo to sve cak i u Rusiju cera i bez problema osim naravno kako to izvesti iz "glupe" Bosne..
Papirologija je toliko glupa da ti je lakse ovdje otvoriti nuklearnu elektranu nego dole neku firmu koja inostrano posluje
Cak se i ovdje novine pune sa komentarima svaba poduzetnika koji svoje milione nisu mogli na miru investirati jer u Bosni svak trazi svoj dio kolaca...
E pa to je to... sve si fino rekao. Ljudi se trude, rade, trude, rade, ulazu, a drzava ih tlaci na svakom koraku...
0 Korisnik(a) pregleda ovu Temu
0 Gosti i 0 Anonimnih korisnika