Skok do sadržaja

Dobro došli na Cazin.NET Forum

Dobro došli na Cazin.NET Forum , kao i kod većine online zajednica i ovdje se morate registrirati da biste vidjeli poruke u našoj zajednici, ali ne brinite se, to je jednostavan, besplatan proces koji zahtijeva minimalno informacija. Iskoristite mogućnost i odmah, Registriraj se ili Logiraj se.

Kao član nećete više vidjeti ove poruke a imat ćete slijedeće pogodnosti:

• Pokretanje novih tema i odgovaranja drugima
  • Dobijanje na e-mail obavijesti o novim porukama na temama i forumima koje pratite
  • Dodavanje događanja u kalendar
  • Napravite svoj vlastiti profil i sklopite nova prijateljstva
  • Podijelite svoje iskustvo
Guest Message by DevFuse

Kamp za informaticare

• Please log in to reply
17 odgovora na ovoj temi

#1 ch40s

ch40s

Novi član

• Članovi
  • 12 Poruke
  • Vrijeme Online: 5m 26s

Objavljeno 13 June 2009 - 09:01

zdravo svima,

prije nekoliko godina (cini mi se) bilo je nesto slicno organizovano u Dobrenici. Bilo bi stvarno super, ako bi se mogao organizovati barem preko vikenda jedan kamp za informaticare u cilju razmijene iskustava ideja, ali prije svega druzenja i upoznavanja. mislim da bi takva druzenja dala jedan veliki doprinos kad je u pitanju socijalni zivot. Znam da takva jedna organizacija iziskuje dosta truda, ali mozda bi za nekoliko godina uspijeli napraviti jedan super-posjecen camping. Sta velite na to?

pozdrav

#2 _Gost1

_Gost1

_Gost1

• Članovi
  • 4717 Poruke
  • Spol:Muško
  • Ljubavni status:Slobodan/na
  • Vrijeme Online: 3h 27m 37s

Objavljeno 13 June 2009 - 12:23

ej, djes ti?

vidim da si nov na forumu, samo da ti kazem, procitaj u "pravilima ponasanja, ne kaze se ovdje "zdravo" za pozdrav jer sad su svi gospoda. A ima nas i vehabija i tako tih stvari pa tako. Vodi nas brat Ibro-ibn-kod-medrese-zivi, on je isto taj, vidces mu sliku.

Informaticari bi se trebali druziti uz kompjutere, sta ce na Dobrenci kad je tamo sunce, Una i ima zmija? Treba naci neku salu dje ima nesto sto se moze tipkati.

#3 MECA

MECA

MECA

• +Urednici cazin.net
  • 2397 Poruke
  • Ljubavni status:Neću da kažem
  • Vrijeme Online: 11h 55m 55s

Objavljeno 13 June 2009 - 12:31

nemoj prepadati cojka samo je dosao .. moras polako sa njim ...

Slika

#4 ch40s

ch40s

Novi član

• Članovi
  • 12 Poruke

Objavljeno 13 June 2009 - 13:41

izvinjavam se sto nisam procitao pravila ponasanja. nece se ponoviti :-). valja mriti i ja sam vehabija - ne znam sta mi bide da recem zdravo.

ideja sa salom naravno nije losa. uvijek se ima agregata, dobrenica je mjesto na kojem bi se moglo fino opustiti, porazgovarati, muzika, a da se ne stvori mogucnost da neko bude ometan. to je bio samo prijedlog naravno. moglo bi se uzeti i druge opcije u obzir - nemam nista protiv toga. ideja bi trebala biti u centru paznje, ne gdje bi istu mogli pokusati provesti. ja sam krenuo od toga da necemo naici na neku podrsku kao sto je to i normalno kod nas, pa sam rekao dobrenica randomly :-) - recemo, mogo je biti i mihaljevac. to je ono sto bi mi mogli sami organizirati: prostor besplatan, agregate, satore, pice, hranu, kompove itd itd. nemamo obaveze ni prema kome niti ko ima obavezu prema nama. moglo bise fudbala malo razbaciti, rostilj (halal meso samo dolazi u obzir :-)).

et Bog vas blagoslovio i vas i vaseg vodju Ibru.

#5 PC_DoctorE

PC_DoctorE

"Haberkutija Hećim"

• +PREMIUM MEMBER
  • 2779 Poruke
  • Ljubavni status:U vezi
  • Vrijeme Online: 2d 8h 33m 30s

Objavljeno 13 June 2009 - 14:36

to nije bio kamp za informaticare, to je bilo doba mirca, cini mi se 2 godine je bio okup, onda je dosao forum i tako da se raja pocela ovdje sakupljati, a odi na podforum sastanak clanova, imaju tamo slike sa 4 forum partija, tak da se to planira i ove godine, summer and winter party 2009 yeah babe

Slika

#6 ch40s

ch40s

Novi član

• Članovi
  • 12 Poruke

Objavljeno 13 June 2009 - 15:43

@PC_DoctorE: rekao sam slicno.

ja sam za to, da se nesto organizuje gdje necemo samo virtuelno biti prisutni nego i fizicki, upoznati se, razmjeniti savjete, iskustva. pored toga mozemo odvojiti dio vremena za zabavu (nogomet, rostilj) itd. dakle, informatika (programiranje, baze, administracija) bi bila glavna tema. mozda bi se moglo napraviti da svaki zainteresovani napise neki rad i napravi prezentaciju na odredjenu temu. moglo bi se recimo organizovati takmicenje u nekoj discplini (hacking, cracking) odredjenih sistema i programa, probati zastiti svoj rad i svoj sistem od napada, predstaviti neke nove tehnologije koje su tek isprobane od strane onog ko prezentuje tu tehnologiju, upoznavanje frameworka, mozda dogovoriti neki projekt zajedno (npr. razvijanje neke igre) itd itd itd. recimo zadnji prijedlog bi bio jako interesantan s tim da treba stvarno dobar team ljudi. tema igrice mogla bi biti Rally utrke na Ostroscu (ideja od nermin_von_B) ili rat kod nas.

#7 [TaKe_dOwN

[TaKe_dOwN

Soviet Samurai

• Članovi
  • 1808 Poruke
  • Vrijeme Online: 4m 51s

Objavljeno 13 June 2009 - 22:32

Sorry stvarno kolega, ali ja sam facepalmao kad sam vidio temu. Kad sam još pročitao "mislim da bi takva druzenja dala jedan veliki doprinos kad je u pitanju socijalni zivot", haha. Mislim zaboga, ako takvo nešto tražiš da bi boostao socijalni život onda stvarno ne znam :/, hehe.

Inače kao što je rođo rekao, to su bili mirc/forumski cazin.net partyji, i oni nikakve veze nemaju s informatikom, nego čisto opuštanje i zajebancija, iliti socijalne neprofesionalne aktivnosti. Kemal se malo zeza, pa mu ne zamjeri :)

Što tiče same ideje nije tako jednostavno kao što zvuči. Mislim, ber je teško skupiti "neinformatičare" (što god to značilo XD) s foruma i s njima napraviti party, a kamoli drugu skupinu. To što si kasnije naveo već prelazi u neki profesionalizam gdje treba biti organiziran, a takvih ljudi je malo ovdje. Pored toga, kad bi ikad došlo do tako nečeg kod nas (što je suludo za mene) došlo bi max 10 ljudi, od čega bi se 5 brzo pokupilo, a ostalim 5 se više isplati sjesti uz piće popričati o nekim stvarima nego vršiti prezentacije ili što već.

Socijaliziraj se ovdje s nekim ljudima pa se nađi na piću, mislim da ti je to jednostavnije, jer meni osobno je tema presmiješna. Et, ni meni nemoj zamjeriti, samo bivam realista.

Ova tema je uređena od [TaKe_dOwN: 13 June 2009 - 22:41

Train safely, know your limits!
"One must be strong, to be useful."

#8 PC_DoctorE

PC_DoctorE

"Haberkutija Hećim"

• +PREMIUM MEMBER
  • 2779 Poruke
  • Vrijeme Online: 2d 8h 33m 30s

Objavljeno 13 June 2009 - 22:33

de ti samo ovdje se izjasni, ako vec kontamo na isto

http://forum.cazin.o...showtopic=17478

Slika

#9 ch40s

ch40s

Novi član

• Članovi
  • 12 Poruke

Objavljeno 13 June 2009 - 22:54

@doctor: ne.

@take: ne vidim sta je smjesno. iskreno. moj socijalni zivot je, hvala Bogu super, a ne mislim da je i drugima ugrozen. mozda definicije ne bi bilo lose ponoviti. ne zamjeram nikom. nista na ovom svijetu nije lako. sta bi ti htio? da sve bude organizovano i samo dodjes? nema potrebe onda da postas na temu jer, ako se vratis na prvi post, vidjeces da sam pitao kako bi bilo da organizujemo. po tebi je tesko naci (barem prvu godinu) par ljudi koji zele da prezentuju rezultate svoga rada i mozda jos par onih koji zele da prisustvuju toj prezentaciji? ja mislim suprotno. ako se ponudi nesto, moze odziv biti jako dobar. mozda ne na pocetku, ali treba poraditi na tome i ponuditi kvalitet. iz tvog posta se ocito moze zakljuciti, da nisi za organizacije, pa bih te zamolio u sirokom luku da zaobidjes temu - barem dok ne budes malo objektivnije gledao na situaciju. thnx in advance.

ah da, jos jednom da razjasnim: nisam nikakav freak zatvoren u sobi, citajuci strucnu literaturu i gledajuci najvecim djelom SF filmove. moji ciljevi su drugaciji pa bih vas zamolio, dakle, potencionalne postere, da uzmete samo ideju u obzir. hvala unaprijed.

God bless America.

#10 CAZINJANIN

CAZINJANIN

Hobbit Foruma

• +PREMIUM MEMBER
  • 1937 Poruke
  • Vrijeme Online: 2d 18h 26m 57s

Objavljeno 13 June 2009 - 23:00

demokratska drava je ovo u kojoj svak ima pravo na miljenje, ta ne ??? Ovo je meni glupost jedna velika... Pozd

Slika

#11 ch40s

ch40s

Novi član

• Članovi
  • 12 Poruke

Objavljeno 13 June 2009 - 23:14

@cazinjanin: postujem tvoje misljenje, ali nema potrebe da iznosis nekonstruktivna, a jos manje destruktivna misljenja. mislim, niko ne pita za takve.

posto vidite da sam ja "nov" na forumu. jeli vi to svakom tako pokazujete gostprimstvo ili je to samo moj slucaj? manimo se sarkazma.

#12 CAZINJANIN

CAZINJANIN

Hobbit Foruma

• +PREMIUM MEMBER
  • 1937 Poruke
  • Vrijeme Online: 2d 18h 26m 57s

Objavljeno 13 June 2009 - 23:17

Pogledaj porukuch40s, datum 14.06.2009, 00:14, kaže:

@cazinjanin: postujem tvoje misljenje, ali nema potrebe da iznosis nekonstruktivna, a jos manje destruktivna misljenja. mislim, niko ne pita za takve.

posto vidite da sam ja "nov" na forumu. jeli vi to svakom tako pokazujete gostprimstvo ili je to samo moj slucaj? manimo se sarkazma.

Nije to to... nego mi znamo da to neto tako nemoe uspjet kolko se god trudili...

Slika

#13 ch40s

ch40s

Novi član

• Članovi
  • 12 Poruke

Objavljeno 13 June 2009 - 23:19

ok. mozda probam negdje drugo. hvala u svakom slucaju.

pozdrav svima i nemojte sta uhatoriti.

#14 [TaKe_dOwN

[TaKe_dOwN

Soviet Samurai

• Članovi
  • 1808 Poruke
  • Vrijeme Online: 4m 51s

Objavljeno 13 June 2009 - 23:26

Pogledaj porukuch40s, datum 13.06.2009, 23:54, kaže:

@take: ne vidim sta je smjesno. iskreno. moj socijalni zivot je, hvala Bogu super, a ne mislim da je i drugima ugrozen. mozda definicije ne bi bilo lose ponoviti. ne zamjeram nikom. nista na ovom svijetu nije lako. sta bi ti htio? da sve bude organizovano i samo dodjes? nema potrebe onda da postas na temu jer, ako se vratis na prvi post, vidjeces da sam pitao kako bi bilo da organizujemo. po tebi je tesko naci (barem prvu godinu) par ljudi koji zele da prezentuju rezultate svoga rada i mozda jos par onih koji zele da prisustvuju toj prezentaciji? ja mislim suprotno. ako se ponudi nesto, moze odziv biti jako dobar. mozda ne na pocetku, ali treba poraditi na tome i ponuditi kvalitet. iz tvog posta se ocito moze zakljuciti, da nisi za organizacije, pa bih te zamolio u sirokom luku da zaobidjes temu - barem dok ne budes malo objektivnije gledao na situaciju. thnx in advance.

ah da, jos jednom da razjasnim: nisam nikakav freak zatvoren u sobi, citajuci strucnu literaturu i gledajuci najvecim djelom SF filmove. moji ciljevi su drugaciji pa bih vas zamolio, dakle, potencionalne postere, da uzmete samo ideju u obzir. hvala unaprijed.
E pa, upravo to, siguran sam da nisi takav, međutim upravo mi je bilo smiješno jer je stvar tako zvučala. Kako god, na duži period bi se nešto moglo i razviti, sigurno, ali za to treba naći ljude kojima će se cijela stvar dati raditi, pro bono naravno. Ja osobno sam sudjelovao u X sličnih stvari, tako da znam iz iskustva.

Opet kažem, ne zamjeri, ali onako randomly bubnuti to na glas meni ne zvuči profesionalno (a na tako nešto očito ciljaš). Mislim, među nepoznatim ljudima naći nekog kome ćeš odmah nešto na slijepo povjeriti i ne djeluje najsigurnije. Takvi, ako smijem nazvati, projekti kreću interno.

Kako god, sorry na mom pesimizmu, ali puno dobrih stvari s potencijalom je malom mjestu kao što je Cazin propalo da bi u ovakvo nešto vjerovao.
Tebi kolega sretno, pozdrav :)

Ova tema je uređena od [TaKe_dOwN: 13 June 2009 - 23:35

Train safely, know your limits!
"One must be strong, to be useful."

#15 _Gost1

_Gost1

_Gost1

• Članovi
  • 4717 Poruke
  • Vrijeme Online: 3h 27m 37s

Objavljeno 14 June 2009 - 23:20

Imam prijedlog!  ;)

Okupiti se u Slatini! :rolleyes:

Tamo ima struje. :)

Ima i internet,

kablovski.

Na munari je predajnik i faća sve do Čizmića signal.

Slatina je prvo mjesto u Cazinu gdje je doo asfalt, struja i pijaca.

Slatinjani se pojedoe od muke zato to je ADSL prvo doo na Dehveruu pa onda kod njih.

98% populacije u Slatini su Bonjaci.

Tamo ima informatičara.

Prekid.

Barni memica i eto ga.

#16 lucky

lucky

majstor za sve, od igle do lokomotive

• Forum Admin
  • 9568 Poruke
  • Interests:Prazno

Objavljeno 15 June 2009 - 09:39

Pogledaj porukuch40s, datum 14.06.2009, 00:19, kaže:

ok. mozda probam negdje drugo. hvala u svakom slucaju.

pozdrav svima i nemojte sta uhatoriti.

ma pusti ti sta pisu flooderi ... samo ti pokreni to sto zamisljas ... ove godine kada se iskupite i na dvije tri kafe je dobro ... a onda dogodine napravite to sto si zamislio ... ako treba kakav pomoc oko organizacije stojim na raspolaganju ... a sto se tice informatike mogu vam sta razvaliti pa da vidim koće  prvi napraviti ... :D

"Vrijedis samo onoliko koliko vrijedi tvoja rijec"

John M. Templeton

#17 doktoraider

doktoraider

Talib

• +PREMIUM MEMBER
  • 3183 Poruke
  • Interests:اقْرَأْ
  • Vrijeme Online: 2d 1h 33m 34s

Objavljeno 15 June 2009 - 10:13

:smijeh_umri_smile: o moj Boe

:D da da.. ba super! go go
I Slika Muhammed sallallahu alejhi ve sellem

#18 ch40s

ch40s

Novi član

• Članovi
  • 12 Poruke

Objavljeno 15 June 2009 - 10:34

Pogledaj porukuKemal_S, datum 14.06.2009, 23:20, kaže:

Imam prijedlog!  ;)

Okupiti se u Slatini! :rolleyes:

Tamo ima struje. :)

Ima i internet,

kablovski.

Na munari je predajnik i faća sve do Čizmića signal.

Slatina je prvo mjesto u Cazinu gdje je doo asfalt, struja i pijaca.

Slatinjani se pojedoe od muke zato to je ADSL prvo doo na Dehveruu pa onda kod njih.

98% populacije u Slatini su Bonjaci.

Tamo ima informatičara.

Prekid.

Barni memica i eto ga.

odlicna ideja. slazem se s drugom kemom. jedino mi se ne svidja slatina sto protjeruju vehabije, a koliko sam vidio pola ljudi koji su postali na ovu temu il su vehabije, il protestanti il vjerski sluzbenici.

1 Korisnik(a) pregleda ovu Temu

0 Gosti i 1 Anonimnih korisnika

Dobro došli na Cazin.NET Forum !!! :)

Molimo Vas da se LOGIRATE  ili  REGISTRIRATE SE kako bi mogli koristiti sve opcije foruma.

Cazin.NET team