Skok do sadržaja

Dobro došli na Cazin.NET Forum

Dobro došli na Cazin.NET Forum , kao i kod većine online zajednica i ovdje se morate registrirati da biste vidjeli poruke u našoj zajednici, ali ne brinite se, to je jednostavan, besplatan proces koji zahtijeva minimalno informacija. Iskoristite mogućnost i odmah, Registriraj se ili Logiraj se.

Kao član nećete više vidjeti ove poruke a imat ćete slijedeće pogodnosti:

• Pokretanje novih tema i odgovaranja drugima
  • Dobijanje na e-mail obavijesti o novim porukama na temama i forumima koje pratite
  • Dodavanje događanja u kalendar
  • Napravite svoj vlastiti profil i sklopite nova prijateljstva
  • Podijelite svoje iskustvo
Guest Message by DevFuse

PITANJE ZA BILO KOGA

• Zaključana Tema Ova tema je zaključana
23 odgovora na ovoj temi

#21 Carmier

Carmier

Svjezi forumaš

• Članovi
  • 26 Poruke
  • :

Objavljeno 05 April 2008 - 20:23

Pogledaj porukuFalcon, datum Mar 24 2008, 19:51, kaže:

Grad predstavlja nerazdvojivo infrastukturno povezanu cjelinu najmanje dvije općine. Bihać je tako vjetački grad jer je za podizanje Bihaća na nivo grada mahsuz osnovana općina Ripač.

Netacno. Ripac nije opcina,a iTuzla ima jednu opcinu. Kriterij za dobijanje statusa grada je odnos urbanog i ruralnog dijela stanovnistva kao i ukupan broj stanovnika.
Objasni nam otkud "grad" Ostrozac, "grad" Stijena, "grad" Cazin, "grad" Pecigrad-----------------------

#22 Falcon

Falcon

antikomunista

• +PREMIUM MEMBER
  • 5015 Poruke
  • Spol:Muško
  • Vrijeme Online: 1h 52m 31s

Objavljeno 05 April 2008 - 23:57

Pogledaj porukuCarmier, datum Apr 5 2008, 21:23, kaže:

Netacno. Ripac nije opcina,a iTuzla ima jednu opcinu. Kriterij za dobijanje statusa grada je odnos urbanog i ruralnog dijela stanovnistva kao i ukupan broj stanovnika.
Objasni nam otkud "grad" Ostrozac, "grad" Stijena, "grad" Cazin, "grad" Pecigrad-----------------------

Kolega, u upravno-pravnom smislu Grad predstavlja nerazdvojivo infrastukturno povezanu cjelinu najmanje dvije općine. Za unapredjenje Bihaca je osnovana nova opcina na teritoriju Bihaca.

Ovo posljednje je prethodno neko objasnio a tice se oznake grad za utvrdjenje.
ahin, soko, ne plai se opasnosti, spomenu Boga i pređe između dvije obale"

oči nisu slijepe, već srca u grudima... (Hadd, 46)

Moj blog

#23 Carmier

Carmier

Svjezi forumaš

• Članovi
  • 26 Poruke
  • :

Objavljeno 06 April 2008 - 09:04

Zasto se grad Tuzla sastoji od jedne jedine opcine? Upravo sam provjerio da li su formirali dvije opcine. Nisu.

#24 Falcon

Falcon

antikomunista

• +PREMIUM MEMBER
  • 5015 Poruke
  • Spol:Muško
  • Vrijeme Online: 1h 52m 31s

Objavljeno 06 April 2008 - 09:42

Pogledaj porukuCarmier, datum Apr 6 2008, 10:04, kaže:

Zasto se grad Tuzla sastoji od jedne jedine opcine? Upravo sam provjerio da li su formirali dvije opcine. Nisu.

Jedna od mogucnosti za pribavljanje statusa grada je i pomenuti broj stanovnistva kao i infrastrukturna razvijenost, drugi je povezivanjem dvije opcine. Za ovo potonje i grad Bihac mi je rekao moj prof. Upravnog prava.
ahin, soko, ne plai se opasnosti, spomenu Boga i pređe između dvije obale"

oči nisu slijepe, već srca u grudima... (Hadd, 46)

Moj blog

0 Korisnik(a) pregleda ovu Temu

0 Gosti i 0 Anonimnih korisnika

Dobro došli na Cazin.NET Forum !!! :)

Molimo Vas da se LOGIRATE  ili  REGISTRIRATE SE kako bi mogli koristiti sve opcije foruma.

Cazin.NET team