Jump to content
[TaKe_dOwN

Windows 7

Recommended Posts

[quote name='makcode' post='309377' date='04.02.2009, 23:25']windows vista (32bit) ti prikaziva u System properties da ima 4GB. ali otvori taskmanager npr i vidjet ces da ti windows moze samo koristiti 3GB od tih 4GB sto imas.

Ali zato ima Windows XP 64bit Edition, taj radi i sa 8GB - probao sam. radi bez problema i superrr brzo![/quote]
Da, radi super brzo jer ima pun q rama; radi i moj WinXP sa 4gb rama super brzo.
Inače ja nikad ne bi preporučio nekom 64bitni XP. Ne samo da je faking bugovit nego nije ni toliko podr

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='[TaKe_dOwN' post='309395' date='04.02.2009, 23:04']Da, radi super brzo jer ima pun q rama; radi i moj WinXP sa 4gb rama super brzo.
Inače ja nikad ne bi preporučio nekom 64bitni XP. Ne samo da je faking bugovit nego nije ni toliko podr

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='[TaKe_dOwN' post='309395' date='04.02.2009, 23:04']Da, radi super brzo jer ima pun q rama; radi i moj WinXP sa 4gb rama super brzo.
Inače ja nikad ne bi preporučio nekom 64bitni XP. Ne samo da je faking bugovit nego nije ni toliko podržavan od strane Microshita. Ima X propusta za koje se 32bitna verzija ne treba brinuti.

I usput, mislim da 32bitni Windowsi koriste 3.5gb rama kad mu staviš 4 =). Računica kaže da ima dovoljno registara :)[/quote]


Windows XP Professional x64Bit Edition bazira na Windows Server 2003 x64 Technologiji. To sto ti kazes da je pun bugova to nije tacno nikako. Sigurniji ti je od XP32bit dosta puta. Dosta ljudi ne znaju da ServicePack za XP x64bit nije onaj od windows xp-a obicnog, vec ide ServicePack od Windows2003Servera 64bit. A taj je izasao par mjeseci prije nego XP SP3, tako da mu je SP2 zadnja verzija. Reci mi jedan program koji nebi mogao raditi na XP 64bit. Mogu ti ja reci da 99% programa koji su za XP mogu i na XP64bit. Mozes instalirati i 32bit program i 64bit program. 16bit program (Dos Mode) eh to nije podrzano vise. Ali to i ne treba nikome a onaj sto hoce 16bit program da pokrene ima milione emulatora sto to mogu uraditi. Jedino driveri na XP64 moraju biti u 64bit verziji. Ali ni to nije vise problem jer Firme npr Asus, AMD-ATI, Nvidia prave drivere i za tu arhitekturu. Ne treba se nizasta brinuti. To sto kazes da nije podrzan sa strane Microsofta isto nije tacno. Kad ti zavrsi support za Windows XP 32bit, nema sta traziti updates ili servicepack (osim onih kriticni), dok na XPx64 imas i dalje support i dalje ServicePackova kad bazira na Windows2003 Serveru i on ima puno duzi period supporta kad je to Server OS.

Svi sto imaju ispod 4GB rama, najbolje im je XP Obicni. Oni od 4GB ili preko 4GB za njih je 64bit OS.

Kako sam u informacijama na (msdn developer networku) procitao je Windows 7 najzadnji OS od Microsofta sto ce pruzati 32bit i 64bit verziju. To je kraj 32bit operativnih sistema na kompjuterima. Windows 2008 Server R2 koji ce izaci jos malo, isto ce samo biti kao 64bitna verzija. Nema vise 32bit

Apple OSX, Linux itd. su davno napravili korak sa 32bit na 64bit. Sad je i Microsoft na putu.

poz

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='makcode' post='309521' date='05.02.2009, 10:17']Kako sam u informacijama na (msdn developer networku) procitao je Windows 7 najzadnji OS od Microsofta sto ce pruzati 32bit i 64bit verziju. To je kraj 32bit operativnih sistema na kompjuterima. Windows 2008 Server R2 koji ce izaci jos malo, isto ce samo biti kao 64bitna verzija. Nema vise 32bit[/quote]
99% programa mo

Share this post


Link to post
Share on other sites
poslije uzivanja u citanju postova u ovoj raspravi odlucio sam danas do PC_Doctorea odnijeti laptop da instalira tu 64 bitnu vistu ...
uzivancija je citati postove na ovoj temi ...

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='lucky' post='309547' date='05.02.2009, 12:26']poslije uzivanja u citanju postova u ovoj raspravi odlucio sam danas do PC_Doctorea odnijeti laptop da instalira tu 64 bitnu vistu ...
uzivancija je citati postove na ovoj temi ...[/quote]

zahebi druze, hehe, bolje je tebi sa laptopom ostani na 32 bitnom windozeru, mozemo probati, al bas mora laptop biti mashinka da brije na 64bitnom a ti onako radis u programima koji nezahtjevaju neko vece procesiranje, ovo sto ova dvojica kolega razglabaju je OK al nisu rekli da obicni korisnik a svaki je takav u Bosni pa i ja sam u toj grupi ne moze iskoristiti ni ovaj 32bitni, to je kod programa sa preracunavanjem, grafikom, videom, tu se najbolje vidi brzina same mashine a i OS-a, moram spomenuti da su naoko osjetljiva i brzina samo dok se zezas po desktopu al nije to ono pravo ubrzanje o cemu makcode prica...

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='[TaKe_dOwN' post='309541' date='05.02.2009, 11:58']99% programa mo

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='makcode' post='309557' date='05.02.2009, 13:09']ja ne znam odkud ti informacija da je xp 64bit manje podrzavan od Microsofta nego XP obicni? vise nije podrzavan od prodavnica sto prodaju komp a ne Microsoft.. hmm.. kako ja znam i vidim XP64 je isto prodrzavan kod Microsofta kao i njihov XP 32. Kad je Patch Day isto tako budu Updates za njega kao i za ostale aktualne Windowse.

Sto se tice onog 1% da ne radi, na to sam mislio sve one 16bit programe. Evo ja nisam ni jedan program nasao da nisam mogao instalirati normalno na xp x64 i da ne radi. Sve radi ko na xp 32bit. Isto.

poz[/quote]

mislim da msn moras za 64 bitni win i mislim da je zadnji taka 8.5 verzija i anitvirusni nece raditi svaki koji radi na 32 bitnoj verzijii, od ovih extra programa znam da autocad nece da radi 100 % a da o arhicad-u ili arconu i ne pricam, neznam al ko ima potrebu za takvim potrebama ima i verzija isti u 64 bitno izdanju tako da je i to rijeseno, sutra mi je disk tu i dizem nama 64 bitni win 7 pa napisem sve sta radi a sta neee

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kancelarija Microsofta u Srbiji poziva sve zainteresovane korisnike da iskoriste jedinstvenu priliku i isprobaju izdanje operativnog sistema Windows 7 na srpskom jeziku.

Pored mogućnosti da se i lično uvere u inovacije koje će doneti novi Windows, korisnicima se pru

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='PC_DoctorE ' post='309679' date='05.02.2009, 21:33']mislim da msn moras za 64 bitni win i mislim da je zadnji taka 8.5 verzija i anitvirusni nece raditi svaki koji radi na 32 bitnoj verzijii, od ovih extra programa znam da autocad nece da radi 100 % a da o arhicad-u ili arconu i ne pricam, neznam al ko ima potrebu za takvim potrebama ima i verzija isti u 64 bitno izdanju tako da je i to rijeseno, sutra mi je disk tu i dizem nama 64 bitni win 7 pa napisem sve sta radi a sta neee[/quote]

sve i jedan taj program radi na 64 bit verziji na visti,windows 7 to je beta verzija i nije jos za produktivno koristenje.za msn ti ne treba 64bit verzija jer na vista 64 ili xp 64 mozes instalirati sve normalno i najnoviju verziju,antivirus uvijek najnoviju verziju instalirati i radi sve 100% cad programi su cak optimirani za 64 bit os,ko god kaze da ne radi,pogresno govori,jer jednostavno odete na stranicu od te software i procitajte da moze sve raditi.


znaci,na vista 64 bit i xp 64 bit sve radi 100%

poz

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='makcode' post='310162' date='07.02.2009, 18:26']sve i jedan taj program radi na 64 bit verziji na visti,windows 7 to je beta verzija i nije jos za produktivno koristenje.za msn ti ne treba 64bit verzija jer na vista 64 ili xp 64 mozes instalirati sve normalno i najnoviju verziju,antivirus uvijek najnoviju verziju instalirati i radi sve 100% cad programi su cak optimirani za 64 bit os,ko god kaze da ne radi,pogresno govori,jer jednostavno odete na stranicu od te software i procitajte da moze sve raditi.


znaci,na vista 64 bit i xp 64 bit sve radi 100%

poz[/quote]
Jbg-a sada.
Meni nisu htjeli svi raditi.Prvi msn, Autocad 2008 takodjer.

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='pingvin' post='310171' date='07.02.2009, 18:22']Jbg-a sada.
Meni nisu htjeli svi raditi.Prvi msn, Autocad 2008 takodjer.[/quote]

Ni kod mene, jest da je win xp 64 bitni bio, vistu nisam nikako koristio, ali dosta mi programa nije radilo, nisam imao ni adekavatnih drajvera, podrzka bas i nije bila nesto...

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='sanel87' post='310319' date='08.02.2009, 14:26']Ni kod mene, jest da je win xp 64 bitni bio, vistu nisam nikako koristio, ali dosta mi programa nije radilo, nisam imao ni adekavatnih drajvera, podrzka bas i nije bila nesto...[/quote]

na sedmici mi radi ovaj novi messenger, i idem dalje da vidim sta radi, samo sto sam nama naso zajeb, ne radi mi moj extra volan, driveri za vistu ne pasu, cak mi se javlja blue scree ako tako bude nista od 64 bitne verzije...al izvjestavam dalje

Share this post


Link to post
Share on other sites
Driveri moraju biti za 64bit. Vista 64bit driveri nece raditi na XP 64bit. Morate imati legalno licenciranu verziju 64bit windowsa (vista ili xp) tako poslije instalacije morate napraviti kompletan Windows-Update da se snimi MSXML .NET framework itd. To sto nije radio messenger je vjerovatno zato sto windows-update nije mogao skinuti sve kad nije validna kopija xp. znaci nije legalno kupita.

poz

Share this post


Link to post
Share on other sites
Legalno = ilegalno = same shit = napravis ga licenciranim u roku 2 sekunde

Share this post


Link to post
Share on other sites
Instalirana 7-ca, moram priznati da jako brzo radi. Ima nekih novosti oko desktopa, nisu lo

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='jedancoek' post='310626' date='09.02.2009, 15:28']Instalirana 7-ca, moram priznati da jako brzo radi. Ima nekih novosti oko desktopa, nisu lo

Share this post


Link to post
Share on other sites
kod mene radi najnoviji windows live messenger i ati driver sa control panelom.

ne znam zasto bas kod vas to ne radi?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Razumijem da ne radi AutoCad, ali WLM mora raditi :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
dignuo sam ponovo win 7, razloj je sto nisam mogo isntall drivere za wheel chudo, samo mi blue screen a onda dignem win vista 64 bit i isti fazon a driveri su za 32 i 64, tako da ako vec dizem novi system onda nek to bude sedmica koliko izdrzim na njemu, evo installirao sam msn messenger zadnji, corel draw x4, cs4, pa polako idem dalje, a druze makcode nisi skonto, ide na visti to sve sto nabrajas al bila je prica od 64 bitnom xp-u koji je zvijer i radi super al brete ima propusta pravih i za njega kazem da je msn 8.5 zadni, nece dr, ako znas rjesenje mozda dignem i xp, razlog zasto testiram je upravo taj da imam super memoriju koje mi je zao da radi na 50 % SNAGE....

Share this post


Link to post
Share on other sites
kao sto sam vec rekao, windows live messenger 2009 radi bez problema na XP 64bit.

evo slika

poz

ps. na slici sam izbrisao, lizenz brojeve i privat stvari.

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='makcode' post='311132' date='11.02.2009, 11:28']kao sto sam vec rekao, windows live messenger 2009 radi bez problema na XP 64bit.

evo slika

poz

ps. na slici sam izbrisao, lizenz brojeve i privat stvari.[/quote]

respect, tacno cu probati, samo mi zao sad sto sam digo sedmicu i ustimo je ono pravo, al kako mi ne radi taj game pad mozda vratim taj xp 64bitni

Share this post


Link to post
Share on other sites
Predstavnici Microsofta potvrdili su da je izdavanje Windows 7 Release Candidate verzije predviđeno za 10. april ove godine. Iako su mnogi od Microsofta tra

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.



  • Forum Statistics

    • Total Topics
      24,065
    • Total Posts
      378,361
×